No danger on the roof people!

(Jag har börjat träna upp mig på engelskan, nu när jag snart ska besöka London town.)

Men seriöst, jag kan lugna er med att tvättmaskins-episoden igår slutade rätt lyckligt! Alltså, vi fick ut den gamla (stora) tvätt maskinen, och fick in den nya (något mindre men också väldigt tung) på plats i badrummet. Lasse hann aldrig sträcka nån muskel eller krossa någon kroppsdel, utan det gick rätt smärtfritt. Däremot låg han rätt ut på soffan i timmar efteråt och klagade över att han var sliten.

Dagens ungdom, säger jag. Det är bara data och teve och ingen stärkande utomhusaktivitet alls nu för tiden!

Ungefär 24 timmar tills det bär av till Gardermoen. "A glass of champagne, please" (fast det klart, flygvärdinnorna på Norwegian snackar väl kanske möjligtvis både norska och svenska..)

En flaska skumpa tack - här ska vi fira 2007!!

image378

Gud; giv mig styrka

Åh herregud, vad har jag gett mig in på?

Vi ska byta tvättmaskinen som står i badrummet.. Tyvärr är dörren bara 0,5 cm bredare än själva tvättmaskinen vilket medför vissa problem. Hade det bara varit en VANLIG tvättmaskin hade jag kunnat hjälpa till att bära missfostret över handfatet och toaletten och ut genom dörren. Men icke! Lasse inbillar mig att maskinen väger cirka 70 kilo. My ass att den gör. Jag orkar väl för fan lyfta en människa i tre sekunder..!
Nej du, den här master piece of work ligger närmare 150-200 kilo, på en höft så där.

Resultat: en svärande Lasse i badrummet som leker handy man och ska ordna detta själv. Massa badrums-inredning i hela lägenheten! Dusch-kabinett där, tvättmedel, slangar, lister..

Usch, jag känner att det kliar i fingrarna.. En röra överallt! Och riktigt riktigt smutsigt..

Nu låter han konstigt, bäst jag kollar att han inte hamnat under den där jätten han kallar tvättmaskin..

Mot ljusare tider!

Igår var första gången på ett tag som jag var lite småsugen på att blogga. Tyvärr hängde sig skiten upprepade gånger, och för det är jag fortfarande lite bitter. Så; blogg.se: skärpning! Ni ska ju finnas där när man VILL inte när NI behagar. Hmpf.


Julen är typ slut! Det har varit några riktigt fina dar med massa mat och totalt avslappnad atmosfär. Jag och Lasse har legat i soffan, tittat på teve och spelat massa spel. -Och plöjt igenom hela Playa del Sol (en av mina klappar till L), samt en god bit på väg in i andra säsongen av Twin Peaks (en av hans klappar till mig).
Jag har lagat massa mat! Kylen är överfull av svensk husmanskost i juletider, och det är fortfarande chokladaskar (julklapp), kanelbullar (hembakade av moi) och pepparkakor (inköpta på Coop) kvar att frestas av.. För att inte tala om lite lösgodis i skafferiet (svenskt, inhandlat på nordby).

Men nog om mat. Julen är ju trots allt inte bara mat och godis och annat onyttigt (yeah right).
Måste bara avsluta matkapitlet med att jag är en av de bästa hemmafruarna som finns! Jag har dessutom en otroligt krävande, om än tacksam, sambo: så det är god träning inför kommande ungar. (Nej Teje: inte än på ett tag!)

Vårt motto denna julen, som den första julen med Lasse, har varit: Vi är vuxna! Vi kan bestämma själva! Detta resulterade i att alla klappar var öppnade före 14.00 på julafton. Och vi har varit uppe sent på nätterna och druckit vin och spelat sällskapsspel. Jag var dessutom SÅ HÄR nära att få Lasse att implementera en ny julaftonstradition! Nämligen sing star! -Men det blev inte riktigt så, utan vi lämnade mikrofonerna utanför julfirandet.

Allt i allt: otroligt lyckat med jul utan familj och Falun! Till och med snö i Oslo!
Jag kommer tillbaka till jobbet (tyvärr redan imorgon) utvilad och fräsch som aldrig förr.

..Därmed inte sagt att jag nog tvingar med Lasse till Falun nästa år, men det är ju ett helt år tills dess!

Nästa punkt på agendan är London över nyår! Party party party like the brittish do.

Go fortsättning!

Hur kunde jag välja match före Harrybåten till Danmark?

Jag vill inte höra mer om hur kul det var på båten!


Det finns ett par saker som jag ofta får ta skit för, faktiskt! Ni trodde det kanske inte, men here it is; alla mina svagheter all at once:


Jag gillar schlager (kärring), jag gillar Så Ska Det låta, världens bästa teveprogram (kärring), jag är inte jättestark (kärring), jag lider lite smått av hypokondri (kärring), jag har en tendens att ropa högt om jag blir skrämd (kärring), blir ibland väldigt upprörd om jag river av en nagel (kärring) jag gillar det nya mandel/nöt godiset (kärringgodis - enl Martin iaf).. och vad var det mer..?

Jo just det: Jag älskar färjor!

Och efter allt detta ständiga tjat om att det är värsta harry-turen att åka båt, att buffeérna är så low class, att det är pinsamt med fulla folk på båtar som ska sjunga karaoke, att det bara är medelålders som kan ta en sån tur och komma undan med det.. Vad händer?

Mina tre resekompanjoner (som faktiskt nästan lovat att jag skulle få hoppa in på "B" och fortsätta alfabetet hela vägen) drar på båttur. Utan mig!!

Inte nog med det; de ser till att jag får med mig varenda detalj som hände på båten..


Ja, kalla mig kärring! Men låt mig va med nästa gång ni drar ut på havet åtminstone?!!


-Och GUD vilken tur att jag ska till Riga på fredag. Självklart, det är dags för kryssning baby!

Jag hoppas att det inte gungar så mkt bara, jag har tendens att blir sjösjuk av för mkt vågor kombinerat med alkohol (...kärring).