family matters!

Vilken galen helg! Min bror kom i fredags kväll och sen dess kan man väl säga att helgen har gått i alkoholens tecken (eller dimma) . Men kul har det varit! Stött på enormt kaxiga vakter, promenerat runt hela Oslo under nattetid, druckit sprit, shot och öl och invigt lägenheten med fest. En lyckad fest may I add! Så otroligt skönt när allt bara funkar!

Idag, vända-tillbaka-dygnet-tid efter två slitna dagar i soffan framför dvd med chips och godis. Till och med på tapeten för en liten joggingrunda med Elina senare i eftermiddag. Time to shape up!
Bäst för mig att jag håller mig vaken under de här kritiska morgontimmarna, fixar jag det somnar jag i tid ikväll och är tillbaka på kärringstadiet. Nästan så man längtar efter att börja jobba igen och komma in i rutiner. Hua!

Tripp till Falun onsdag eftermiddag, vilket ska bli kul faktikst!

Måste även tillägga att DISKMASKIN ÄR FAN GUDS GÅVA TILL ALLT OCH ALLA! Tänk att vi vaknade ut på söndag förmiddag, och efter att vi pantat flaskor var fan lägenheten ren! Det är omöjligt att beskriva denna guds glädje i ord. Men jag försöker ändå med ett rungande HALLELUJA!!!

semestern ruinerar mig!

Jag har inte råd att vara ledig! Eller jo, idag kommer lönen in på kontot, men ändå.
Fan, det kostar att ha tid att shoppa.

Plantasjen på Storo - schmack! 500 schpänn. På vad?? Fattar inte att jord och grönt ska vara dyrt.
Nu ska jag snart lämna nätet för en cigg och kanske en promenix.

Damn you, IKEA


Igår skulle vi montera garderoberna. Eftersom det pretty much blev Lasses jobb började jag med en enkel låda som ska under bäddsoffan. Herre min gud!! Hur svårt kan man göra det för vanligt folk? Säga vad man vill om IKEA, men det är dyrt (tagit i betraktning att man är där mer än tre gånger på en vecka och shoppar för livet varje gång), massa folk (varför ska alla dit samtidigt som jag?), och krångligt (när du kommer hem och ska montera skiten). Så varför är vi så stolta över detta svenska fenomen?!

Jag tror att IKEA möbler mer än en gång sett till att det från början perfekta, kärleksfulla paret faktiskt börjar tvivla på om det där med äktenskap och hus är en så bra idé, efter att de skulle montera första sängen. Jag vet att det var nära för oss igår, när jag i ren frustation över den där förbannade lådan (!!!) lämnade rummet för att fly ut till en cigg på balkongen.


Men nu har jag lugnat ner mig. Elva timmars sömn gjorde susen.
Nya tag ikväll och så äntligen kanske lägenheten börjar se ut.

(Äh, who am I kidding? Jag älskar lägenheten och den ser riktigt bra ut fast det står en halvmonterad garderob i det som ska vara sovrum, en annan i kartongen och persienner som väntas på att sättas upp i fönstret. Men vi nämner inte det till Lasse, jag måste stressa så att allt blir färdigt tills finbesök imorgon)..
Jag gillar att se mig själv som en fixare.


Men jag borde sätta fart och göra nåt vettigt en mulen torsdag som det är. Första stopp; duschen.

Ska bara dricka upp mitt kaffe och kanske ta en till cigg. Det är ju SEMESTER in the house!!


Vill bara ha och ha och ha

image272image273image274image275image276image277

jag är fortf vaken!

Yep, nu sitter jag och dricker light läsk ur burk med sugrör.
Snart kommer jag nog att bli hungrig. Inte bara för att det var typ
4 timmar sen jag åt, utan för att jag har hört att lighläsk har nånting i sig som stimulerar hunger.
Jag vet, aint I a smart girl som får med mig sånt? Allmänbildad kallas det!
Har helt glömt bort kaffet dock, men än finns tid. Lasse ligger och sover sen lääänge.

Jag ska in på asos.com. Som om jag inte skulle hitta nåt att lägga pengar på, liksom!
Länge sen jag unnade mig kläder (läs: har inte haft råd att shoppa kläder tack vare
IKEA som fuckade upp min ekonomi, och Lasses indirekt, big time). Är så sugen
på att shoppa så det kliar i fingrarna! Impulsköp är my middle name y'all!

uppesittarkväll

Okej, jag vaknade halv elva idag. Men jag är egentligen en kärring med sovvannor som jag vet inte vad, så snart är jag trött igen. Alltså ska jag (för första gången på sjukt länge) snart koka kaffe! Dricka kaffe efter 6-7 på kvällen, det är inte ofta!

Jag sa ju att jag var en kärring.

Men vilken kick det är att inte behöva sova bara för att klockan passerat elva. Det är inte ofta det händer en tisdag. Kan till och med se CSI N.Y på TV Norge. Jiha!

jag suger inte damer;

Jag har köpt en dammsugare på Clas Ohlson, inte damsugare som jag skrev förut.
Så, man kan väl egentligen kalla det mission accomplished.

Snart: Grey's

hemmafru på heltid, feelin good!

Så härligt med semester! Igår vaknade jag lite för tidigt men det tog jag igen i morse.
Igår var det IKEA för tionde gången. Jag har full förståelse för att IKEA omästter x antal miljarder kronor om året, men nu borde jag ta åt mig en del av den äran. Efter tredje gången på det enorma varuhuset tycker man ju att det inte kan vara mycket nytt att se och inhandla.. FEL! Det dyker ALLTID upp nya saker man faktiskt  måste ha i en ny lägenhet, saker och ting man inte förstår att man har klarat sig utan. Och då har vi inte ens börjat tänka på det  man bara vill ha, och saker som är kul att köpa.
Om vi säger så här; jag fattar att de tjänar pengar, Ingvar och company!

Men nu är det inte aktuellt med fler besök dit, än på ett tag. Idag ska jag köpa damsugare, och så ska jag försöka lugna ner mig lite. Insupa den härliga Oslo-atmosfären och bara vara. Bara ha semester!

Hämta Elina och Martin på Grademoen inatt efter deras Bulgarien semester. Hoppas att solen kommer till helgen när Erik ska på besök. Ringa och tjata (ytterliggare) om att min kamera ska komma tillbaka från reparation så jag kan föreviga brors besök.. Och hinna se lite Greys innan Marte drar till svenska hufvudstaden och leker svensk på riktigt. Ja, det är mkt man ska hinna med i sna dagar!

Bäst jag skyndar mig att duscha så jag kommer iväg nån gång..
Men min nya soffa är så skön, och det är så fint i min (okej okej, VÅR) nya lägenhet så det är lite "iiiih" och "ååååh" över hela situationen. Ja, you get it. Men nu äre hurry som gäller;


Sneiks!!


man måste väl ha en kaffemaskin?

Nu är det ju tänkt (bestämt) att vi ska renovera köket. Och i ett nytt fräscht kök måste man ha en ny, fräsch kaffemaskin. No offense, mamma, men kaffabryggaren för 300,- på Rusta som du har köpt till mig håller inte måttet i mitt soon to come nya drömkök. Alltså tog jag och Elina en tripp in till "love your kitchen" (http://www.lyk.no/) efter värstingshoppingen på Åhléns.. Den var nice, kolla själv:

image271image270

Lite kul (eller jävligt drygt?) att behållarna med kaffe inte säljs annat än på nätet. Nu var det visserligen leverans inom 36 timmar, men jag tror det kan bli 36 tunga abstinens timmar när den dagen kommer. Vi vet självklart att de kommer, nån gång. Men, söta var de små kopparna och kaffet var gott och maskinen var stilig och enkel.
Så nu är det egentligen bara dags för projekt "intyga-Lasse-som-inte-dricker-kaffe-om-varför-vi-ska-köpa-en-maksin-till-nästan-5000" innan the beauty is mine mine mine! Jag kanske får smygförse honom med koffein så han också vill ha den. Men med tanke på hur mkt coca cola mannen redan dricker är jag skeptisk till att det funkar.

Antal arbetsdagar kvar till semester: 4

hemma i Oslo

aaaaah, färdigt! Äntligen! Jag har så ont i hela kroppen. Det tär på krafterna att flytta! Ner x antal vändor från fjärde våningen, in i monsterbilen, motorvägen till Oslo och så upp för lika många trappor! Tack till alla som hjälpte till att bära. Synd att vissa blev "magsjuka" lagom till flyttehelgen.. -vilken tajmijng! Hehe..
But now - alive 'n kicking in a new kåk!

Tv - fixat
Internet - fixat (duh)
Besökt IKEA med ovannämnda monsterbil för att köpa en soffa - fixat
Shoppa som en galning på åhléns med Elina som visar vad man måste ha  - fixat

Nu är det bara lite smådetaljer som ska till och så plötsligt är lägenheten i topptrim! (Däribland säng, garderob, renovera kök och mattor samt gardiner..) Men det här är andra natten i nya lägenheten och det känns so far very very good. Fristen är egentligen satt till nästa fredag, då lillebror kommer på besök. Gott om tid med andra ord! Nu borde jag sova, men flyttedag idag (thanks igen, HH) innebar en senare start på dagen. Naturligtvis endast för att orka med allt flyttande och diverse, man måste spara på krafterna..

Imorgon är det tillbaka på kontoret som gäller, MEN! :

Antal arbetsdagar kvar till semester:(ja, fortfarande tack vare bloggande sent i fredags eftermiddag)

Oppurtinist javisst! (?)

Alltså, sen jag kritiserade den där tjejen för att blogga om nyheter (jag hör det eka: "Tro mig, är jag intresserad av något väsentligt hittar jag själv till aftonbladet.se eller liknande site". ) har jag fått så mkt nyheter att blogga om! Så, kör på med alla tänkbara uttryck och åsikter, inte kasta sten i glashus eller vända kappan efter vinden, men here goes:

Det var fanimig på tiden!! Gör nåt åt all förbannad retuschering, speciellt i förbindelse med reklam! Man ska fan inte få komma undan med vad som helst här inte! Kör på, kör hårt!

Jag snackar naturligtvis om sista skriket när det gäller Konsumentverkets granskning av anti-rynk krämers reklamkampanjer. Way to go, KV! -My ass att du ser ut som på bilden efter L Oréals ansiktskräm, liksom!

 
image269
http://www.aftonbladet.se/vss/mode/story/0,2789,1113827,00.html

Bästa nätshoppingen ever!!

Jajajaja! Jag har gjort en kupp! Ett riktigt fynd. Eller, rättare sagt; flera fynd!
Från H&M's hemsida har jag beställt och fått hem: en väska, två toppar, en kjol och ett par byxor!
(Jag orkar inte lägga upp bilder - jag har bestämt mig för att jag INTE har en modeblogg. Jag vill hellre definera den som en reseblogg, eftersom det är jag som bloggar, och jag gillar att resa. Logiskt.)
Till den nätta summan av 350,- inkl frakt på 50,-. Du hörde rätt, 300 spänn för allt det där!

Nu har jag snart lunch.. Hela dagen har gått åt till diverse ärenden och småspring, däremot förbannat lite jobb relaterat. Men det är väldigt lugnt just nu, jag sitter bara och väntar på att nån ska ringa mig och beställa grejer.. -Eller inte. Inte många dagar kvar nu innan jag drar!

Klockan 16 drar jag till Oslo och ska kolla lägenheten! Skippidoooo, och solen tittar fram. Men det är synd om miss Marte, hon är magsjuk =(

Antal arbetsdagar kvar till semester: 4

Jag ska bli mamma!

image268

Ja, inte nu alltså. Men nån gång ska jag också ha en sån här söt liten baby!
Jag är inte skräckslagen (inte längre) men ser kanske lite nervös ut på bilden. Men testa själv att hålla i en liten fyra kilos klump utan att bli nervös! Sixten heter den här söööta killen som Teje och Tobias producerat..


Antal arbetsdagar kvar till semester: 5

rötjut åt folket!

Fick en flarra rött av chefen innan han gick på semester. Tackar, man tackar!
Inte för att Sverige direkt klarat budget, men vem bryr sig om små detaljer? Här på Helly är vi en stor skandinavisk familj! Då är minsann också jag värd lite rödvin, som kanske njuts redan i helgen i nya lägenheten? Eller kanske inte.. Jag börjar misstänka att det kommer att ta en stund innan vi kan sova där. Men nu är det upp till oss (mig) att se till att "en stund" handlar om en dag eller två! Dessutom har jag (för andra gången sen jag började här på Helly) fått en gratis flyttedag, ju. Så måndag går i IKEAS tecken, hoppas jag. Once again: vi får se hur långt vi hinner i helgen.
image267


Idag har vi smidit planer för HH's sommarfest som går av stapeln 31/8. När trivsel-gruppen "hotade" med att det inte blev nån årlig fest om inte nån ställde upp och hjälpte till, ställde jag självklart upp. Och vilken tur! Den här festen will blow your brains out, och det kommer att bli så bra! Men innan dess är det flytt, Oslo, semester hemma,  semester på Cypern och ett och annat besök till oss, för att inte glömma bröllopsfest i Skara!
Min sommar har inte ens börjat, speciellt inte eftersom det regnar hela förbannade tiden!

Antal arbetsdagar kvar tills semester: 6

svara mig på detta:

Ibland (yeah right) skummar jag runt bland andras bloggar. Det är en blandning av lite att göra, dålig fantasi och att det ibland dyker upp nån som faktiskt skriver bra. Jag skriver ibland och faktiskt därför att  jesus christ va många dåliga bloggar som det finns där ute på vilda webben! Tyvärr är det så att de flesta som skriver för andras skull skriver om en jävla massa bullshit. Ja, och mode så klart. Jag är lite kluven när det gäller "fashion" bloggar, så jag droppar den diskussionen. Men idag stötte jag på en 21 årig tjej som bloggar om nyheterna? Tre gånger på två dygn har hon rubriker tagna ur en tidning för en "snabb sammanfattning" av nåt viktigt som hänt?

Tro mig, är jag intresserad av något väsentligt hittar jag själv till aftonbladet.se eller liknande site.

Nu ska jag ordna färdigt mina seafood grillspett. Med regnet som fortfarande öser ner blir det varmluftsvarianten. Helt okej det med.

iiiiiih, vilket lyckorus!


För andra gången på under en vecka var jag seriöst inställd på att lura
trafiken på e6 hem från jobbet. Första försöket gick inget vidare bra,  eftersom jag var tvungen att köra en omväg utan att det var nån trafik där jag trodde kön skulle börja.

Men idag, ni! Så fort jag såg minsta antydning till bromsljus framför mig svängde jag av på avfarten, som gav mig en liten, men ack så skadeglad, omväg hem. Jag kör hellre i 80 än står stilla på 100-vägen, suckers!!
Det är faktiskt de små lyckorusen i vardagen man borde ta vara på.

Men fan va det regnar.  Det pööööser ner, på norska (öser på svenska).


image266

inte konstigt om man längtar bort..

Det regnar ju hela tiden här! Enligt nrk's vädermeterologer (tack för tipset, Elina) ser det liite ljusare ut på fredag. Längre än så vågade de väl inte förutspå.. Fram tills dess är det regn, åska, och mulet.
"Why? Why does bad things happen to good people?!" (Ross Geller I love you).

Min lillebror kommer på besök! Han är iofs inte så liten längre, men han är fortfarande min bror. Nästan en hel vecka med mig i Oslo, kan bli spännande att sysselsätta honom. Ska bli riktigt kul, faktiskt..

Men nu längtar jag verkligen bort. Blev inte bättre av att söka på bilder på stränder och diverse soliga ställen. Men jag fattar inte vad jag har gjort för fel? Jag klagade inte en enda gång över att det var för varm! Inte en enda gång! Ändå blir man straffad av vädergudarna. Life aint fair..


image262
Vilken häftig bild!

living on the fat side of life

-no coke side of the life for me, inte, men vart är jag på väg?

Igår åt jag världens godaste brie ost (alltså, jag har ätit många goda och mindre goda brie ostar, men den här var ljuvlig), och jag var nära att trycka i mig hela 250-grams biten. Marte lämnade vaniljsåsen som vi hade till jordgubbarna.. Vaniljsåsen som nästan fick mig att hallucinera för att den luktade så gott.. Så idag var jag tvungen att köpa choklad mousse för att dryga ut vanilj smaken.

Alla kan ha perioder, men nu har jag varit sugen på nåt i flera veckor! Det är helt klart förmodligen för att jag blivit sämre på att träna. Men jag lovar, det blir mer när flytt å allt e färdigt.. Nu ska jag ha mer rödvin och en cigg. Säga vad man vill om lucky, men jag går inte upp i vikt av dem. (men ta det lugnt, jag är inte besatt av sånt. I'm way too cool to worry).

..mer från helgen som var;

image256image257image259image260image261

Barcelona gänget drar till Cypern!

Oh yes! Hittade fyra biljetter flyg tur/retur Gardermoen-Larnaca 20e augusti. Klart man slår till!
Therese, Jorunn, Marte and myself. En vecka på Cypern med sol, cigg och öl. Fan va gott med öl i solen!
Ska bli riktigt riktigt nice att komma ner igen. Det var tre år sedan jag spenderade "en hel sommar" med havet, drinkarna och det  glada livet. Ändå känns det lika knäppt så fort det blir sommarlovs tider och man inte får dra ner på en härligt lång utdragen semester, med enda bekymret är vad man ska ha för kläder på kvällen. Nej, stryk det sista, det är inte ens problem med kläder när man är utomlands.

Men, jag får väl vara glad med det vuxenliv jag har skaffat mig antar jag. Pengar så jag kan köpa vad jag vill (jag älskar att vara vuxen!!) -så länge inte Lasse får reda på allt :) Egen lägenhet, bil att ta mig vart jag vill med och ett jobb jag trivs med. Och ett seriöst förhållande, så klart. I like my baby too..

Men före Cypern är det flytt som gäller! På fredag får vi nycklarna, och jag har some serious moving to do. Marte ska kirra stooor Toyota Hiace som ska köras full med kartonger till helgen, så vem vet? Vi kanske kan sova i nya lägenheten redan första helgen? Jag hör i mitt bakhuvud "..lugna ner dig älskling, det tar tid att flytta"

I helgen var det mega party; inga förväntingar what so ever; men det slutade med en riktig feting fylla. Inte mig emot! Var riktigt nice att bli bjuden på sprit för en gångs skull, det var alldeles för länge sen sist. Fredrikstad har fått ett hett uteställe; Nya SAS-hotellet's sky bar. Bra musik och skön stämning:

Så här full var jag:
image255

..Och Marte var så full så hon bet mig EFTER att hon tryckt i sig hela smash-påsen!!
-Hela MIN smash-påse!

party all the time

Vilken helg! Full fart lördag och söndag.
Charter semester att se framemot!!
Hinner inte med så mkt just nu, har mer städande kvar. Kom på imorse (vaknade 13.15) att vi faktiskt ska flytta på fredag! Att vi kanske borde packa nåt innan det! Helt sjukt egentligen. Så, jag har packat lite idag. Du tror mig inte men jag kan vara värsta speedy'n alltså. Precis som vissa andra jobbar jag absolut bäst under press.

Nu får jag snart besök och borde åtminstone diska innan det är dags för Greys maraton. Skandal att norska TV2 faktiskt visat fler avsnitt än vi fått me oss. (För de har väl börjat med säs 3?)  -Hursomhelst har jag min baby bell full med avsnitt så se upp!

Kommer mera updates snart, det har hänt väldigt mkt!