Värsta språket! (Yttrandefrihet)

Det är bra mkt värre att läsa ett visst språk, än att höra det. http://baralinneas.blogg.se/

All PR är bra PR, heter det väl?


Usch, nu måste jag jobba vidare. . .



Gammalt vin?

Nu har det sig så, att jag har haft en flaska rödtjut (underbart ord) ståendes i över en vecka i kylen, med kork.
-så, jag var ju tvungen att smaka för att se om det fortfarande funkar.
Jodå, det var nog inga problem. Undrar hur länge man kan ha en försluten flaska i kylen ståendes?

Töntiga Tyra

Ibland blir jag så irriterad på amerikaner. Allt ska vara så himla dramatiskt och gärna med en fet gud nånstans i mitten som har haft nåt att göra med att det ändå blev så bra som det faktiskt blev till slut. Ibland vill jag bara skrika åt de som står och gråter för att deras hus försvann i en orkan, eller att deras mamma dog när de var små, att fan; "Skärp er!!". Men så kan man ju inte säga, eller hur?
Jag menar inte att man inte får vara ledsen eller tycka att saker och ting är orättvist, absolut inte! Men ärligt talat alltså. Kan man samtidigt vara stark kvinna (för tro det eller ej: de flesta som tackar gud och gråter är kvinnor, iaf de jag sett) OCH känna sig stå i otrolig tacksamhetsskulld till en gud som liksom skulle ordnat allt åt en? Surpirse, surprise, jag är INTE kristen och jag känner för att vara lite outspoken just nu.. Och ja, jag syftar mest på Oprahs publik och tjejerna som söker till Top Model.
Jag är så glad över att ha vuxit upp i Sverige. Jag är så glad över att mitt land har en öppen syn mot sexualitet, att jag adrig har känt mig diskriminerad för att jag är tjej. Okej, stopp tänker ni nu. Det är inte ett feministiskt samhälle vi lever i! Guess what? -jag bryr mig inte spec mkt (Jo, jag gör ju det så klart. På ett sätt iaf, på ett sätt som bottnar i att det är viktigt med eget ansvar, oavsett om du har en snopp mellan benen eller inte). Jag tycker lik lön för likt arbete, jag tycker att föräldrar ska dela på ansvar mot barn och jag tycker att det är viktigt att folk vågar ta för sig. Och jag kommer alltid att klara mig bra, det är det som gör livet så skönt ibland!! Det är viktigt att man vågar stå för vad man tycker och att man gör det som står i ens makt att hjälpa folk som inte kan hjälpa sig själva.

Tänk va bra vi har det egentligen. Jag tror kanske att Norge är ännu bättre än Sverige. Men därmed inte sagt att mina barn ska växa upp i Norge. No way, José!! ..Nej kanske inte bättre, förresten. men säkert lika bra :)

Nu ska jag ladda upp infor ett avsnitt med Tyras Tjejer som ska gråta sig till lite medlidande av den så otroligt blödiga juryn. Fattar de inte att det bara är BS alltihop? Döm på utseende och inte vem som har haft det jävligast och som "kommit ut ur det starkare"! Jesus Christ, get a grip.

Jag skriver så osammanhängande nu så det är möjligt att det blir en del rabalder om mina meningar.
Men lite FAQ på förhand för att slippa de värsta:
1) Ja, jag gillar USA 2) Ja, jag är feminist (det står ju där) 3) Jag har inget emot religion som används på rätt sätt.

-Tuning out-

my system is down, down, down

Mitt program hänger; så det finns inte mkt annat att göra än att blogga och tänka på lunchen.
Man är så beroende av datorn så man känner sig helt lost när inte programmen funkar. Som TUR är gäller det inte nätet den här gången, så blogg.se är tillgängligt.
Ikväll är det Top Model! Imorgon är det spinning, och på söndag är det äääntligen dags för Barcelona!
Igår såg jag ett riktigt bra program på MTV, Wild 'n out Med Nick nånting. Annars är söndagar hopplösa tevedagar, om man tänker efter. Kan väl inte bara vara jag som tillbringar söndagarna i horisentellt läge in da sofa? Skärpning, TV:n!

image175


image174

Lördagen belv hektisk. Uppe kl 08,30 för att köra in till Oslo. Hem tll Elina för att åka ut till IKEA, tillbaka till Elina för att parkera bilen innan en promenix ner på stan. Flera timmar i butiker innan vi gick förbi Rema och köpte mat. Hem till Elina, middag med henne och Martin. Så kom det folk och vi drack öl. Kvällen slutade tidigt när jag somnade på soffan klockan 12. Ah! Skönt att vakna 06.00 av att ligga fullt påklädd i en 1,60 m lång soffa, med smink och oborstade tänder.. -not. Jag kan väl inte skylla på annat än att jag laddar upp inför Espania!

Jättebra puder som jag köpte, funkar perfekt på torr hy;
image177

EN CENTIMETER!

Jaha, tack för den, liksom!
Två veckors slit for nööööthing!

Skämt å sido; mätningen var inte fullt så katastrofal som jag ska ha det till. Den totala reduceringen var visserligen "bara"  en centimeter, men mina armar är på GOD väg att bli större, där har jag nämligen ökat med 1,5. You can call me Biffen!
Marte snaskar godis i bakgrunden och tycker att jag ska påpeka att hon hade "gått ner" fya centimeter minsann.       -Ett förnöjt leende blir alltid lite värre när man har choklad i munnen, på nåt sätt..
För att vara helt ärlig så är jag inte JÄTTEupptagen med varken vikt eller centimeter; men eftersom någon har kommit på den briljanta ide'en att skapa en graf (YEP, you heard me) i excel är det svårt att låta bli att jobba för att de där strecken ska dra sig neråt..
(Våra streck som indikerar vart måtten över  Mage, Stjärt, Lår och Armar är på väg).
Men okej, två veckor har gått; den som lever vecka 13 kan kika förbi för uppdareingar beträffande mina cm-mått.

Gårdagens härliga upptäckt: Greys Anatomy!!
Första avsnitt sett igår; vilken serie! Skönt att ha nåt att titta på medans man väntar på att USA ska visa fler FF-episoder så man kan få tag på dem nån gång!!

Kvällens bonus: Lasse kommer hem från Sthlm! Men vinkvoten denna gång ska tydligen tilldelas hans far. Taskigt!
Okej okej, tack för ciggen, baby.

..Det kommer mera

suck..

Det här var ju preciiiis vad jag behövde få i inboxen när koncentrationen på jobbet börjar sjunka.. -not
image172

Barcelona Baby!

Medans jag sitter och försöker jobba störs min koncentration av vilda vebbens oändliga möjliget att gräva fram information. Och att det finns så många fina foton. Speciellt från Barcelona! Who would'a thought that?



Glad men samtidigt orolig

Jo jag är jätteglad just nu! Solen skiner och spring is in the aaiiiir!
Jag är egentligen på så bra humör att jag inte stressar alls, fast än jag har ganska mkt att stå i på jobbet.. Det är inte illa! Och faktiskt så glad att jag känner för att producera en liten lista över saker som gör mig glad:

Solsken, Mjukglass, Shopping, Öl, Snus, Solglasögon, Stranden, Flygplatser, Spinning, Skor, Cafeér, Ironi, Sex, Ordning och reda (har faktiskt fått nickname "Monica", från Friends, av Lasse, det trodde jag aldrig), Min Familj (kan vara för att jag bor 55 mil bort), Smoothies, Spolarvätska, Jobbet, Dvd-samlingar, Cypern, Drinkar, Cigg, Bio, KARAOKE eller Singstar, Hångel och sist men inte minst: Mat så klart.

..en liten impulsiv lista så här på torsdagsförmiddagen när jag egentligen skulle jobba.

Har haft spinning i tisdags och i morse och body pump igår morse. Uppe med tuppen hela veckan med andra ord.
Men det behövs, för imorgon ska jag och Marte mäta oss igen. Fram med måttbandet, och ut med magen...
image164



Igår eftermiddag;


Lasse är i Stockholm och vi hörs lite då och då på telefon. Som igår till exempel:

Lasse: Jag bor på ett annat hotell nu, ett som ligger närmare jobbet än vad Mr Chip gör, och så är det billigare.
Jag: Vad heter det då, Mr Cheap?

Det är inte lätt när det är svårt eller!
Nu måste jag jobba jobba jobba, men jag vill egentligen bara blogga blogga blogga.
Och det är hela TIO dagar tills vi drar till Barcelona! SUCK.


sista skrivet innan jag pluggar ur

image161
Salma Hayek e gravid! Men vart hittade hon farsan egentlgen?!
 (Höjer skeptiskt på mitt perfekt noppade bryn just nu)
Och ryktena går om Miss Lopez och hennes mage. Om nån frågar
mig är svaret; Det är väl dags snart? Är inte hon inne på typ fjärde äktenskapet?
image162

mobilnews

Jag blir faktiskt mer och mer sugen på den S-E mobilen nedan. Fast den är väldigt tunn. Men det kan jag nog vänja mig vid.

Godnatt Norge

Nu är jag bara seconds away from the bed. L ligger i soffan å sover så han bör jag väl väcka..
The Ark, alltså. Vad säger man? Grattis grabbar.. Men va händer med eurovision egentligen?
Tänk "Take me to your heaven",  "Let me try" (Rumänien -05) eller inte minst "Wild Dance" (Ukraina -04); åh vilka låtar! Men det klart, tävlingen förändras och det handlar inte längre om att bara ha rätt låt. Melodifestivalen är inte vad den har varit. Men i Sverige har det ju bara växt och blivit större och större! Nåt som jag tycker är heeelt perfekt. Go, schalger! (Jag sa ju att jag trivdes som fisken i vattnet på gayklubben!)

Jag tog ett bad tidigare ikväll, men vår varmvattenstank provocerar mig nåt så in i.. Halva karet fyllt och vattnet är snorkallt! TUR att vi har induktion (spis), men jag låg ju i ljummet vatten en halvtimme ändå.. Visserligen klagade jag relativt högljudt så jag slapp ha det jävligt helt själv. -Plus att L kom med vin och sprang fram och tillbaka med kastrullerna (efter att jag hade gjort det). ..Men ändå; det bev ju ingen hel upplevelse, direkt.

Nej, det kommer mer imorgon, efter hela dagen i Oslo med dop å grejer.

Godnatt, Norge & Sverige!

Ps. Måns; Jag hejade på dig ikväll, kom jag på till sist. "Du är min favorit" Ds.

Dopet;

Evensen säger:

hvem er det egentlig dere skal i dåb til?

Kristin säger:

hehe.. håll i dig:

Kristin säger:

lasses pappas sambos dotters barn!

Evensen säger:
oi men da skjønner jeg jo at det er noe dere MÅ! ;)


Lugn kväll

Lasse är hemma från Sthlm, vi har varit i Svea Rike för att bunkra upp med mat och tobak; och det blir en lugn kväll ikväll. Imorgon ska vi till Oslo på dop och passa på att gå på visning på Grünerlökka, och träffa Elina å Martin!
Och så en sväng förbi dansken för att lämna HH-grejer.. Så lite middag (har tänkt mig kött, bakad potatis, avocado-räkor-creme fraiche-röra och vin) för att sen gå lös på deserten (mango, mer rödvin och ostar, mmmm) framför teven.

Det var ju quiz i torsdags! "Blondes with company" -jag, Marte och daten Marius gjorde det ganska bra. Eller, rättare sagt: Marius gjorde det bra. Marte var inte helt lost och jag förde protokoll.. Norsk quiz (hehe, du kan ge dig fan på att jag skyller på att det var norskt) är nog inte min grej alltså. Men jag fick öl på en torsdag så jag är pretty happy anyway.

Här är förresten mobilen som Lasse tycker att jag ska köpa (läs: som han ska köpa till mig på jobbet, han jobbar med Tele 2, det har jag kanske aldrig nämt?). Jag tycker att den är väldigt väldigt tunn och var rädd för att jag kanske skulle ha den i bakfickan och sätta mig på den och den skulle gå sönder, men då var L lite realistisk och frågade varför jag skulle ha den i bakfickan? -Och det är egentligen en väldigt bra fråga, varför skulle jag det? ..Så, in other words; det blir nog den.. Här är den alltså;



sony

Det kommer uppdatering senare, jag tror jag har hittat formen igen.


a substitute for L?

Lasse drog till Sthlm (Mr Chip, ni vet) onsdag morgon med jobbet, och kommer hem igen fredag. Igår var det body pump på morgonen och tacos hos Marte på kvällen. Jag trodde egentligen inte att jag var jättesvag, men jodå.  Jag har nog minst vikter av alla i den där salen (nu snackar vi INTE bara vältränade grabar på 25+ utan här är det både tjockisar och pensionärer blandat) men ändå kämpar jag för fullt att hålla stången uppe. Det som är lite tråkigt är att jag ju sliter med samma känsla på "trimmen", för där är det också massa problem med steg hit och dit och kluriga kombinationer som en dam på 50+ klarar galant men som helt ställer till det i mitt huvud.
-Tur att det inte är nån som tar mig på cykeln!  

Så ikväll är det dags för quiz. Marte och jag har tänkt att göra nåt intellektuellt (läs: de serverar öl) och slår därför våra kloka huvuden ihop för att tävla i nån sorts frågesport om olika ämnen. Däremot är jag väldigt tveksam till vad Marte egentligen tror om mig, för hon uttrycker en ganska skarp oro över att det här kommer att bli ?pinsamt?.. Så, hon har bjudit med en date! Kanske är lika bra att ha nån att skylla på om våra skills inte är tillräckliga ;) 

Har hört rykten om att det klagas på mitt blogg-skrivande, och jag kan hålla med.
Men förhoppningsvis börjar inspirationen att flöda nu när vårsolen kommer fram!

Hang in there, I?ll be back- stronger than ever! 
(Bara inte
www.facebook.com tar överstyr..)

Eftermiddagstankar

Har precis avslutat min övertids-måltid (Tack för maten, Helly!) som var väldigt god! Synd att jag inte hade kameran med mig, då hade jag kunnat lägga upp ett foto på min tallrik. ?Det är ju så inne med foton, ni vet!
Nu har jag väl sisådär 3-4 timmars arbete framför mig, och eftersom hela dagen har varit lagom stressig kände jag att det var dags att ta en liten break och tänka högt. Nu har jag fått nys om att det är ett par på mitt jobb som har adressen (kanske till och med läser) till min blogg; så jag vill passa på att understryka att jag gör detta under min 30-minuters paus..
-Dessutom läste jag på aftonbladet.se för en stund sen om en 18-åring som fått hjärtinfarkt, och eftersom jag röker kanske jag ligger i farosonen (OUCH), så därför är det bara positivt för mig att stressa ner en liten stund innan jag börjar tänka så det ryker här framför datorn.. Alla är överens? 

Läste tidningen Woman igår (har råkat glömma säga upp abonemanget efter min första gratis tidning- PRECIS vad de blodsugarna vill, så nu sitter jag här med vetskapen om att det kommer att komma fler av den innan jag blir kvitt dem) och fastnade på en av de första sidorna. Nämligen inläggen! Ni vet, all ?läsarpost? de får av deras läsare. Ursäkta mig, men är det vanligt att man skriver ett inlägg till en tidning enbart för att ge dem en komplimang? ?Åh, Woman är den bästa tidningen- ni är inte alls som andra tjejtidningar!? eller ?Jag kan knappt vänta tills det dimper ner en ny Woman i min brevlåda!? ..Eh, tänk att ta sig tid till något sånt? Och får de verkligen så lite post att det är så många såna inlägg som kommer med? Skulle vilja se lite såna kommentarer i FHM eller Slitz, när grabbarna bara sitter och väntar på att tidningen ska komma en gång i månaden! (Jag har sett komplimanger i herrtidningar också, men ofta mer än en beskrivelse över hur bra den är och varför den är bra. Plus att både FHM och Slitz ÄR bra, kanske stora skillnaden).. 

Frågade Lasse igår när han tänkte fria egentligen, men fick än en gång svar om att det INTE ÄR ÄN i alla fall.

nya p-piller

Min läkare har en hemsida där man ka förnya sitt recept och få dem att faxa det till närmaste apotek. Passar perfekt för en upptagen kvinna som undertecknad. Sagt och gjort, p-piller beställdes. Under kommentar skrev jag "Då Trionetta inte finns längre vill jag ha en liknande typ". När jag hämtade receptet på apoteket frågade jag om det var någon direkt skillnad på dessa nya jämfört med de gamla; och DET var det. (Nåt med hormonhalten). Kan bli väldigt spännande att se hur det går, sist jag började på p-piller (igen) sprang jag bokstavligt talat runt på en strand på Zakynthos och skällde ut folk. Elina var lite skraj den sommaren, mitt humör var inte stabilt. Men nu har jag varnat er!

Imorse var det träning på Spenst igen. Snart är dte dags att laga potatisgratäng.

Jag ha hittat massa fina bikinis och glasögon! (-Däremot har jag inte fått spec mkt tips, tyvärr! Men, det verkar lösa sig ändå tack så mycket). Kolla in:

   Prada  prada                                                                                                                        
Guccigucci                                                                                                                         
Dior  dior2
YSL  ysl
Dolce Gabbana   dolcegabbana

Och så är jag grymt sugen på en bikin a la´det här stuket:
 

bikini2bikini

Nej nu borde jag laga mat så det blir middag nångång..

du vet att du är bloggberoende när:

Du vet att du är bloggberoende när..


* du tänker på hur du ska formulera dig i bloggen nästa gång du loggar in

* du ofta använder uttryck som "rätt in på bloggen!", "det här kan du läsa om på min blogg imorgon" eller "kolla in min blogg"

* dina kompisar vet vad du håller på med tack vare bloggen

* du överväger att ta med laptopen på semester för at kunna blogga "on spot"

(men skyller naturligtvis på att du ska kunna ladda mp3/ dig cam)

* dina favoritprogram plötsligt inte blir lika viktiga när datorn sätts på

* du får prestationsångest när du vet att folk faktiskt läser din blogg

* du har fler foton under mappen "bloggrelaterat" än under mappen "Lasse"

(hypotetiskt namn på mapp så klart)

* du av nån anledning läst en hel blogg tillhörande en 16-åring från Sandviken, bara för att "hänga med i bloggvärlden"

* ..du överväger att skicka en kommentar till samma 16-åring, för att få fler besökare till din egen blogg

* du blir irriterad när du "störs" mitt i bloggandet, på jobbet

* du beslutar dig fär att skriva ditt inlägg i Word, eftersom blogg.se ligger nere

* det inte tar speciellt lång tid att sammanställa en lista över symptom


nytt mission:

Jag ska ha en bikini också.

And so the search continues.

mera glasses

Hittat nåt i stil med det jag söker, kanske..

Gucci

Fast glasögon ska man testa innan köp, tror jag. Men! Det fanns en bra sida, om man kan köpa utan att prova, då:
http://www.atelier-ottico.com/ .

Alltså, meningen med allt detta är inte att blogga schyssta bilder (bara), jag ska ju faktiskt köpa ett par själv. Snart. I Barcelona, kanske.

Nu vet jag!

Jag har ett mission till mig själv (eller till den som känner för att hjälpa till, så klart): Jag ska leta reda på ett par schyssta designer-brills. Gärna fancy som bara den, stora och mörka..
-Nu är det rätt ut på vilda vebben å börja söka!

Du me!