passande;

Om du klickar här finner du en ytterst passande låt, just nu. Norsk låt som jag tvivlar på att spec nånga svenskar hört..?

You tube är bra!

a j d å

..planen var att spara pengar som bara fan fram tills lönen kommer (jo, jag har nyss fått lön). Vad hittar man i brevlådan first thing? -HM-katalogen! Someone's screwing with me..! Jag får bläddra igenom och bli inspirerad, för att sen köpa grejer i Barca istället!

..Förut handlade bloggen om FF och träning, nu är det bara pengar som gäller. -Jag är inte pengaberoende även om det kanske verkar som det.. Jag ska dessutom träna imorgon bitti (spinning med Lillian) och ser fram emot nästa runda med Frustrerte Fruer. Så! Då var det sagt.

Nu är det Betty-tid,
Häpp!

423 NOK tur/retur Barcelona

Yep - that's right! Jag ska till Barcelona gott folk! Med Marte, Therese och Jorunn blir det en shoppingtur, måndag-onsdag om 4 veckor! ..Tjusningen med msn på jobbtid (fastän vi inte "får" använda det, men jag tvivlar på att blogg.se är mer populärt) är att man får tid att hitta såna pärlor. 423 kronor, vad är det? En halv Lee-byxa, en stor pizza (jag sa ju att Norge är dyrt) (hemkörd visserligen),  en HH-jacka till personalpris, 4 flaskor vodka på taxfreen.. Ja, you get it. Billigt iaf! Jag fick resan godkänt av mannen – han måste få vara med och bestämma trots allt, och fick snika till mig ledigt av chefen (hör och häpna, utan "förbehåll"!) så nu är det bara att vänta på avgång!

Nu är nästa problem att ha råd till shopping. Lönen kommer 20/3 men då kommer också räkningar på typ massa tusentals kronor.Det är ett hårt liv att leva när man är i mina skor…

Barcelona i Mars, Rom i April; We’re doing Europe, baby!

Vi har en riktig stjärn-kock här på Helly Hansen bygget, så när jag inser att jag måste ha övertidsmat lite väl sent, då kirrar Nico the greek ändå:
"jeg ska lage suppe till deg - ikke noe problem"
"så lenge jeg er her, du ska ikke kjöpe"


Bara en timme kvar till min soppa; men jag är hungrig nu!


presenter en vanlig onsdag!

Marte har varit i farten (Tyskland med jobb) och med sig hem hade hon världens minsta Clarins Toning Body Balm just for me! Min body är däremot bra mkt större än tubens innehåll räcker till, men tanken var fin ;) Dessutom fick jag ärva Costume; vilket faktiskt är en fantastiskt bra modetidning!

Lasse har tvingat mig att betala en elräkning på 6,300 NOK. (Jag skiter i att jag aldrig annars betalar "gemensamma" räknngar, det är fortfarande orättvist!!) Direkt efter att han ber mig betala kommer hans löneslipp (vet inte vad det heter på svenska, faktiskt..?) i posten där han ser hur mkt han har dragit in i Februari. Mycket. Som om inte det vore nog föreslog han att vi skulle dra till Östfoldhallen efter jobb så att han kunde shoppa! Just nu är det a twisted world säger jag bara..
Men: jag fällde ett par tårar så då kunde jag också få nåt fint när han var på shoppingtur.. Nu blev det aldrig shopping igår, för Lasse vart lite sjuk (killar och förkylningar, ni vet), så jag hoppas att jag har något innestående.

Nu skulle jag helst vilja stänga av tlf och data-skärmen och ta ett par minuter med Costume och kaffe. Gärne en Lucky till det, tack! ..och benen upp på skrivbordet för maximal effekt.

jomen visst

Jo, jag vet att det varit ont om uppdateringar från min sida på sista tiden. Men blogg.se kan faan gå å hänga sig snart! Är det verkligen meningen att det ska vara problem att komma in/ göra nåt på sidan, varje kväll?? Det blir en liten strejk-artad aktion från min sida men ffs. Fixa det! Nu!

Trött.

(Nu är det snart CSI på TVNorge)

sweets from my sweet

Lasse hade köpt en stor vingummi som jag hade med till kontoret idag. Han blev om möjligt ännu mer populär av damerna på jobbet, de tyckte att han förstod precis vad som krävdes. Och det gör han ju, grabben!  Men skulle bara fattas! Hans februari-lön är mer än dubbelt så hög som min feb-inkomst var so one should think I deserve som sweets.

Nu är det topmodel på trean! Jag hade hjärnsläpp och kom inte ihåg Danielles namn idag när Teje och jag diskuterade TM.. Så jag tänkte att jag skulle googla henne. Jävligt smart, ska du se. Gissa vad jag fick reda på liksom? Vet kanske inte vinnaren, men vet vem som är en av finalisterna. Suck.

Aj aj, reklamen är slut!!

modebloggen:

Dagens outfit:

Mina nya skor, som jag köpte på rea i fredags. 150 spänn for cryin' out loud!!
(Mina första friis-skor)
Mina svarta ull-långkalsonger (HH så klart)
Svart spetslinne från Gina T
Ljusblå fleece (HH så klart)

You picture it? ..jag är ett modelejon alright. Fashionslave: that's me!


friisskor




Norge:

Plus:
x Bra pengar
x Finns jobb
x Enkelt språk

Minus:
x Dyrt (ett pkt cigg för 70 NOK??!)
x Allt är stängt på söndagar
x Vägarna suger


Men jag har flyttat frivilligt so who am I to complain? Jag är glad att jag inte bor kvar i Falun. Jag är glad att Lasse och jag ska köpa lägenhet i Oslo. Jag är extremt glad för att jag har ett jobb där jag tjänar mer än vad min mamma gör, även fast jag inte gått klart gymnasiet.. Yes sir, life is sweet. Men jag vet inte hur länge jag ska jobba med Helly. Visst; det är ett bra jobb, men jag borde verkligen skaffa mig en utb. Rätt som det är sitter jag där med unge och hus och kan inte stort mycker mer än.. Jaa, vad är det egentligen jag kan?? (Teoretisk fråga; jag kan ju en jävla massa..)

Just nu rullar jag tummarna och väntar på att Lasse ska prata klart i telefon och hand over  nästa avsnitt av L!

en äkta söndag med tjejerna i The L Word

Söndagen har hittils, som söndagar bör, spenderats i soffan. Lasse har laddat ner hela fem avsnitt av säsong fyra av The L Word. Mah baby är en ängel när han vill. Så nu är det Love making LA style och allt annat serien har att bju' på. Fan, vilken bra serie asså!

Nu ska jag ta en cigg på balkongen (quit smoking is so last week), innan jag pluggar in hörlurarna och ber VLC köra igång avsnitt tre. Lasse har fastnat framför NRK2 som visar en gammal Superman film, så jag fick se på datan. Men det går så bra s, med min beauty.

Okej, l8!

Hört från sängen:

Jag och Lasse vaknade i morse och låg kvar å pratade innan vi gick upp.
Han har nyss kommit hem från Stockholm, där han var med jobbet, och ska dit snart igen.
Jag: "Jag vill också åka till Stockholm!"
Han: "Jag är i Kista och bor på ett hotell som heter "Mr. Chip"!


Igår var vi på bio. Först åt vi pizza med rödvin till, och sen skulle vi se Ghost Rider. Jag misstänkte redan innan den började att en film med en man som brinner och ska vara en superhero inte är min film, direkt. Men va gör man inte for love? Det värsta är att inte ens L tyckte att den var bra. -Men förutom filmen var det en trevlig afton. Nu ska jag stoppa i dvd:n jag precis fick i min hand; som innehåller L Word säsong 3!!

Hade,

...uppdatering

Igår var vi på Trimmen.. Ibland känns det som att hela mitt liv handlar om antingen träning, FF eller mat. Och lite Lasse (som kanske borde ta större plats?). Men skit samma, here goes: Vi var på träning igår. Precis när det börjar bli dags för kombinationen jag inte är speciellt bra på (då jag brukar försöka lura mig bort till vattenflaskan), gör Lillian* nåt oväntat! Jo förstår ni, hon vänder på hela gruppen! Helt plötsligt står jag längst fram och svettas (inte bara av ansträngning, I tell you) med en spegel mitt emot. Det är inte lätt när det är svårt, alltså..! Så var det hem till Marte för mat och FF (jag sa ju att det är samma saker om och om igen).. Halleluja, snart är det dags för avsnitt 6 av tredje säsongen!!

(*Lillian är instruktören..)

I helgen ska jag göra nåt kul! Jag vet inte vad än, men kanske en bio med kvällsfika? (Gärna öl- eller vinfika för min del) Jag såg att nya Hannibal filmen går på Fredrikstad Kino, så vi kanske tar oss dit.
Nu kliar det i fingrarna. Helst av allt vill jag shoppa shoppa shoppa!! -Men jag har alldeles för lite pengar för det just nu. Tacka vet jag Mars-lönen som kommer med massa övertid!


Så sant, Torild!

Jag fick precis ett mail med följande budskap:

lifeasweknowit

Snart är det helg! Och Lasse kommer hem efter tre dagar i Sthlm!! -Fast han tror nog inte att jag har saknat honom, eftersom jag har haft fullt upp med FF, träning och middagslagning. Men det har jag baby! ;)

Trött;

Jag har varit dålig på uppdatering I know. Men jag har varit så sliiiten på sista tiden. Igår somnade jag på soffan i ett vardagsrum med tänd brasa: det var 28C varmt!! PHU :) Hur mycket jag än sover blir jag inte pigg, känns det som. Kom igen; Våren: kom nu!

Lite humor meanwhile;


forgetitfrank

mer frustrerte fruer..

Nu har vi hunnit sätta i oss hela säsong två av FF! Yay! Jättebra serie, I love. Tyvärr har vi inte än ordnat säs 3, men jag flirtar in mig hos Lasse och hoppas att han kirrar. Asap! Som tur är ska han till Sthlm 3 dgr i veckan varannan vecka en stund framöver, så hans dåliga samvete över att lämna mig alldeles ensam bör räcka för honom att fixa. Man är inte ensam när man är med fruarna, liksom. Annars har ännu en helg passerat. Det var en hel rökfri vecka som gick åt helvete first thing fredag kväll när det blev rödvin till dvd. Ah well, får ta nya tag antar jag.. Beroende är en jobbig sak att handskas med!

 Lite pics från Stockholm: jag är seg på att lägga upp;


I almost forgot!

Hur kunde jag missa att blogga om bästa citatet på länge?
(förutom när Marte pratade engelska med en svensk tjej, den är ju oslagbar)

Stefan hade sett en så bra serie, som han verkligen kunde rekommendera.
Anthony and Grace! -Han menade alltså, egentligen, Greys Anatomy. Ho ho ho..
Marte rättade Stefan och sa att nej, det var ju Anatomy Greys programmet hette!


Viva Las Vegas!

..Och på tal om serier. Jag saknar The L Word!! Måste ladda hem snart!
lword
Dessutom borde vi verkligen se mer Frustrerte Fruer snart. I miss y'all too;
ff

Happy Valentines ..yesterday

Egentligen så skulle jag vilja ha tid/ ork till ett riktigt långt och innehållsrikt inlägg ikväll. Tyvärr är jag alldelesför trött. Men en liten uppdatering borde jag väl klara av?

Igår var det Alla Hjärtansdag. Jag och Lasse bestämde oss för att fira med mat ute och jag fick med Marte på tillställningen. Marte skämtade om att hon satt på änden av bordet och kände sig som femte hjulet pga dagen, men Lasse mena på att det var han som blev utanför när vi väl satte igång. Det var iaf god mat och en trevlig stund, så det var bra.

Förövrigt är det faktiskt snart tre (3!) år sedan jag och Lasse blev ett par. Snacka om att jag har gått å blivit seriös på gamla dar. På tal om förhållande så har det på sista tiden varit extremt mkt diskussioner om otrohet. Jag blir så matt. Jag har så mkt åsiker om det ämnet så jag hade kunna fylla hela bloggen. Men jag orkar inte nu. Jag kan bara tala om att jag är emot otrohet, och ser det som en svaghet. Som tur är slipper jag det i min närhet, men det verkar som att det alltid på ett eller annat sätt är ett aktuellt tema. Men okej, boring. Make love, people!

Den här veckan har (redan) bestått av tre träningspass tillsammans med tränings-narkoman-kompanjonen Marte. Imorgon kör vi fjärde rundan, en avslutande sektion på vardagarna som gått. Tro mig, det har jag behövt! I flera månader har jag mentalt förberett mig på att sluta röka, och i söndags tände jag sista ciggen. Det går (relativt) bra, jag har inte rökt på fyra hela dagar. Men; jag är ju konstant sugen på något. Jag har käkat ALLT de sista dagarna, fast jag försöker låta bli. Summan av kardemumman: Bra att jag tränar så mkt som jag gör! Men nu måste jag sova om jga nångång ska orka upp imorgon. Äh, who am I kidding? Jag har försovit mig hela veckan.


I'm outta here!

..en helg i Sthlm med shopping och R.E.A

I torsdags började vår resa mot helgen! Efter jobb lämnade vi Moss för att ta oss dem (trodde vi) 6-7 timmarna till Stockholm i Polo'n. Well. Mörker blandat med dåligt väder blandat med olyckor och stängda vägar förde till att vi var framme på Söder runt 1 på natten.

Marte slog på stort med sin internationella förmåga att anpassa sig. Inne på Burger King i Karlstad kände jag verkligen av att vi hade lämnat Norge när hon skulle beställa mat.
"og.. Onionrings, as a side order!".. Tjejen i kassan såg lite förvånad ut, speciellt när jag inte kunde hejda ett skrattanfall..

Efter en lång stund i bilen skulle vi vara framme i stan. -Bara för att få reda på att den ena stora huvudleden vi skulle följa var asvtängd. Istället för att komma raka vägen fram till S blev det ännu en omväg. När vi då äääntligen hittar ut på Ringvägen var jag tvungen att köra väldigt sakta så att Marte skulle kunna hitta rätt väg in.. Precis i det att M utbrister "Där! In till vänster!" slås blåljusen på, på polisbilen bakom mig.. En norsk registrerad bil fullpackad av väskor, innebandy klubbor, snowboard och två mycket trötta tjejer..    Självklart blir man stoppad på mållinjen!
-Marte tog fram kameran och bad mig posera, jag var nära att börja gråta. Speciellt eftersom mitt körkort var spårlöst försvunnet! (Det hittades dock igår morse, hemma i hallen i en väska)..

Fredagen blev shopping på hög nivå, och indisk mat på Söder. Lördag lite shopping på dagen med föreställningen REA tillsammans med mamma och Jörgen på kvällen. Åh GUUU vilken god mat, på Hamburger Börs. Och vilken rolig show! Efter showen hookade vi upp med Marte och Stefan på (av alla ställen) en gaybar! Lasse blev uppraggad (men VÄGRAR säga vad killen kom med för replik. Lasse menar att han inte kommer ihåg, men jag ser att han ljuger. Han vågar bara inte säga..!) och Marte blev fullare än vad som borde vara möjligt. Jag hade kul och ÄLSKADE musiken (Hallå? Schlager för alla pengarna!!), men det tog på krafterna att vistats i en så trång lokal alltför länge. Taxi hem på natten, tack och godnatt Stockholm!



PS. Frukostbuffén var uuuunderbar DS.
PS2. Det kommer mer foton sen, mitt kollage blev inte godkänt. DS2.


Orättvist!

Varför kan inte jag få blogga hela dagarna? Nu sitter jag på jobbet och har faktiskt  J O B B att göra. Fan va tråkigt! Min bh skaver så jag snart börjar gråta och jag har inte rökt en cigg sen igår (kanske är därför jag snart börjar gråta). Är jag på väg att bli en ickerökare? IGEN ? Time will tell. Snart kommer feting update om helgen i Stockholm!

Oh jesus

Jag har nyss stoppat i mig en hel vitlöksbaguett. Urk. Borde verkligen lägga ifrån mig påsen med "Nut Temptations".

Mina bildörrar jävlas med mig! For real! När jag skulle hem efter jobbet hade de låst sig I G E N. Tur att Marte känner en; som kom sladdandes in på p-platsen med sin mörka BMW och verktygslådan i bakluckan. Efter många långa minuter ute i snön var alla dörrar insmorda och lås- och stängbara! Hoppas att de håller sig friska tills efter vår Stockholms-tur. Är liksom ingen hit att stanna på McDonalds längs E18 och komma krypandes ur bakluckan..
 
Jag borde packa. Vad ska jag ha med mig?!

Åh GUUU va jag är röksugen.

Lasse är i Stockholm (flög imorse) med jobbet, så jag ska sova själv. Usch, jag är inte van att sova själv. Fan va det är tråkigt.

Ni tror kanske inte att jag gör nåt annat hela dagarna (det hade väl i och för sig inte jag heller trott när jag ser how frequently this blog is updated) än att hänga på blogg.se resp blogg.no.
Så är inte fallet; jag är faktiskt ganska produktiv på mitt jobb. Svarar i telefon, lägger in beställningar, skär upp frukt (till mig), pratar med olika avdelningar, hämtar kaffe (åt mig) och ordnar och styr.. Kontorsjobb, helt enkelt! Nu borde jag ägna mer tid åt Lasse i mobilen..
Så där ja. Nu ska jag tända en cigg och titta på Gilmore Girls, innan Betty börjar. Och efter det måste jag packa. Seriöst; vad ska jag packa? Gah.


Goodnight, sleep tight, don't let the bedbugs bite. . .

Kallt i Norge idag,

Tre tecken på att mina bildörrar fryser:

Igår fick Teje lov att sätta sig i baksätet när hon skulle åka med mig från jobbet. Jag hoppade in, startade bilen, och gick ut för att skrapa rutorna. När jag skulle tillbaka in var även min dörr låst, så jag hoppade in bredvid Teje (tur att hon satt där) och kröp fram till ratten.

I morse åkte jag från Spenst vid åtta-tiden. När jag kom fram till jobbet (approx 10 min later) fick jag inte upp nån framdörr. Bara att kliva bak i sätet och gå ut andra vägen.

För en dryg timme sen tänkte jag springa ut och hämta mitt cigg-paket som jag har glömt i bilen. Eftersom jag inte har centrallås (hallå, det är en 98:a!) kunde jag bara testa två dörrar.. Ingen av dem fungerade särskilt bra.

Jag kröp visserligen in genom bakluckan den ena morgonen när jag skulle hemifrån till jobbet, men I'll be damned om jag gör om det mitt ute på Helly Hansen parkeringen! -Nån måtta får det faktiskt vara (läs: jag känner en del rökare på min arbetsplats)..

Något betydligt varmare att tänka på en snöig dag som denna;
Pappa ringde nyss och informerade om att han ska beställa biljetter idag! Pappa bjuder mig, Lotta och Sofhie (mina halvsystrar, hans döttrar) på en tripp till Rom i slutet av April! Saaweeet! Var inne hos chefen för att få ledigt, och den sniken försökte sig på ett stunt.. Han ville skriva "ja, med förbehåll". Eh? Come again? För han menade att han inte visste hur det såg ut i den perioden.. -Nej du, den gubben gick inte på mig. Vi har två och en halv månad att förbereda oss på att Kristin ska ha ledigt i 3 hela arbetsdagar! Kom igen kollegor, let's start preparing! (IRONI) Slutade så klart med att jag fick ledigt, skulle bara fattas. PUNKT.

Vi hörs!

My bad:

Marte.. εï? säger:

jeg har en klage..

Marte.. εï? säger:

på din blogg

Kristin säger:

hehe, what now?

Marte.. εï? säger:

du nevner når jeg IKKE trener, men glemte å ta med at jeg faktisk trente i dag, MED sår hals :)

Kristin säger:

oj. det kan jag förstå att du känner dig berättigad att klaga över!

Kristin säger:

I fix

Kristin säger:

asap


ÄNTLIGEN dags för uppdatering;

Hafjell! Det blev lyckat! Underbart väder, trevlig stämning, bra backar och en del festande.

Även om "Gaiastova" inte har byns bäste drag så var det ända där vi hamnade, jag och Marte,

på fredagskvällen (då när Steffen och Niklas bestämt sig för att hoppa på bussen ner till "stan"

utan att underrätta deras resefölje. Det fick de minsann höra!).. Stefans kommentar om Niklas, när han skulle komma till vår stuga på fredagskvällen var:
"När han blir full blir han väldigt full". -Vilket visade sig stämma.




Men kul hade vi.. Jag bestämde mig för slalom, för jag orkade inte vara nybörjare helt själv (på bräda). Hyrde skidor, köpte liftkort och så var det bara att sätta av! ..Det räckte med ett par, tre åk tillsammans med  Dansken, innan jag blev sugen på en burgare. Sagt och gjort, ner till "restaurangen" för att ställa sig i kö..

Aldrig har jag blivit så provocerad av en kö!! Kan bero på att de två MINDERÅRIGA hamburgerstekarna bakom disken var totalt helt inkompetenta och bestämde sig för att steka hamburgarna EN och EN. Hallå?

Gammal McDonalds-hamburger-vändare som jag är blev det nästan outhärdligt, speciellt när lilltjejen i kassan inte ens verkade bry sig att det stod mer än 20 pesoner och stampade otåligt i pjäxorna. Skärpning, Hafjell!

..Men, jag fick min "Hafjell-burger" och fick till slut sätta mej ner och äta.

Sen tog jag liften upp och lämnade in skidorna för att vila en stund i stugan.
Vaknade av att Marianne och Marlene kom tillbaka från afterski'n, glada och svettiga.. Så var det dags för pizza för att upprepa fredagens festande.

Jag är liiite bitter för att jag missade afterski'n, men istället för att lyssna på M & M's lovord om stämningen när de var där tänker jag att jag orkade med kvällen istället..

Rosa hatten var för övrigt kvar i stugan och med på festligheterna!





Tisdagen började med spinning, men Marte hade "ont i halsen" (nejdå, jag tror dej…)
så henne fick jag inte sällskap av. Däremot var min George på plats
(karaktären i Desperate Housewives som hänger efter Bree och är allmänt psykotisk, med andra ord: Vår benämning på stalker), kom in alldeles efter att vi hade börjat trampa och spottade mig längst bak. Okej att jag ser bra ut; men till och med JAG är så down to earth att jag inser att jag,

osminkad kvart i sju på morgonen på en cykel INTE är min bästa sida.. But who am I to judge.
Nånting har jag väl gjort rätt, att döma av den kontakten han verkar söka. Eller så är jag bara alltför självfixerad ;)


I dag var det Body Pump kvart i sju så jag är lite osäker på om jag kommer att orka att lyfta telefonen alls. Det gör faktiskt nästan ont att skriva på tangentbordet. Hjälp, mina armar e otränade!

Imorgon spinning igen, före jobb.

Efter jobbet drar jag och Marte till Stockholmo! Här ska shoppas vill jag lova!

Se vad mycket snö vi har!! De här två  fotona tog jag nyss från mitt skrivbord; härlig utsikt, eller vad?



Nu e kaffekoppen tom, refill please!

Peace out,