after all, you do know best..

Som om det inte vore illa nog med tre p-böter och en löjligt liten lön den här månaden, har jag dragit på mig ännu en utgift. Jag måste ha en liten höft-rehab med Stian i Mortensrud. Jepp, har haft två timmar hos fysio redan, och han spår ett par till, minst. 200 NOK kostar det varje gång, så blir inte min höft bra relativt snabbt ser jag ett plågsamt slut för mitt spending life. Suck!

Två sessions nästa vecka, och innan dess ska jag ha utövat mina statiska muskelövningar hemma, minst en gång om dagen. Det är liksom en sak att ligga på en brits i ett gym, en helt annan att be L hålla benet i en viss position för att sen pressa allt man har (vilket faktiskt inte är spec mycket, tyvärr) uppåt. Men, jag tänker faan inte låta nån kärringskada hindra mig från att få med mig lite floorball denhär säsongen, så nu äre dags!

Upp med benen, pressa på.. Le'ts go!
(Eh.. jag har redan gjort det idag, så det blir imorrn nästa)

Tyvärr känner jag att bloggen lider när jag lider, så det är sparsamt med inlägg.
Nu ska jag sova, herremingud vad trött jag är!

Heja Idol!

Ego??

Nej, jag är inte jätte duktig på html-taggar/koder eller annat dataspråk.
Så, när jag vill göra min profilbild lite större, blev den plötsligt GIGANTISK!

I'm working on it..


det här med vikten...

Idag på jobbet frågade Jens om jag hade gått ner i vikt på sista tiden. Hur reagerar man på sånt? Är det en komplimang att folk "tycker att man ser smal ut"? Egentligen så spelar det ju ingen som helst roll för min del. Jag är jag, otränad eller tränad, fet eller mindre fet.. Men när jag tänkte lite på det här med vikt och mage, fett och muskler så kom jag på en sak.

Hans fru är ju gravid! Hon föder barn när som helst= INGEN är väl större än det han är van med hemma??


En annan ex-kollega som bara var på besök i Moss då och då (eftersom han jobbade i Holland) tyckte tydligen också att jag hade gått ner i vikt. De sista tre-fyra gångerna jag stött på honom i cafeterian har han nästintill utbristit: "Kristin!! Vad smal du har blivit!! Det är ju helt sjukt!"
Alltså, okej. Jag VET att jag hade en period när Lasse drog ner mig i fastfood-träsket och jag totalt ignorerade allt som hette träning och hade med svett att göra. Men detta ständiga påpekande gjorde mig lite nervös.
Herregud, hur tjock var jag egentligen?!

Men nu ska jag vara lite seriös här, exklusivt för er, kära läsare.
Jag är faktiskt väldigt nöjd med mig själv. Jag trivs väldigt bra med min kropp. Jag tycker att det är jätteviktigt att man kan se sig själv i spegeln och tycka om det man ser. Det är väl skit samma om jag väger 77 eller 62 kilo?
Det klart att jag är nöjd med att jag lyckades vända mitt destruktiva förhållande till mat och mitt (icke existerande) förhållande till träning. Man mår ju bra av att hålla sig i form!
Men INGEN mår bra av att aldrig äta chips, choklad, pizza eller dylikt. You gotta live, people!

Men just nu är jag förbannad för att jag tydligen fått en kärringhöft så jag inte ens klarar av en innebandyträning. På onsdag har jag en timme hos Fysio-Stian och jag hoppas att han har nån sorts mirakelkur som gör att jag kan komma tillbaka på innebandyplanen med klubban i högsta hugg. Nu är jag ju sugen på att spela!

Nej hörrni, nu kallar sängen och Becky Bloomwood. Bättre sällskap än henne får jag inte ikväll, Lasse sover i Fredrikstad. Gonatt Skandinavien!

"Living Lars"

Igår visade TV4 lite om programmet "Victoria goes to Hollywood" (eller vad de nu kallade det), som gick att se tidigare ikväll.. Det alldeles otroligt intressanta inslaget, eller dokumentären om ni vill, om Miss Beckham. När vi får se klipp om hur hon shoppar, fixar naglarna och mest springer runt i sina högklackade skor fäller Lasse kommentaren att hon "Living Lars". Senare, när jag skrattat färdigt och inte fick nå luft mer, skyllde han så klart på att han fick nåt i halsen när han skulle uttala själva "Laaaarge".
Eller så är det bara du som drömmer om ett härligt liv i Hollywood-lyx, baby??!

Kanske rentav är JAG som "Living Lars"?
I am living, and I have a Lars, don't I?

image338

dessa norrbaggar alltså..

Är det inte allmänt känt att söndag är tevedag?
Så VARFÖR finns det inget bra på teve då?? Tänk om jag hade haft svenska trean, då hade jag kunnat se Top Model Stockholm, istället för norska reprisen som gick tidigare idag, som jag redan sett i måndags.

Why does bad things happen to good people?!


Jag har tryckt i mig läsk, pizza, godis och choklad. Om det bara fanns nåt bra på teve så hade jag kunnat njuta lite chips i soffan! Men om man ska vara positiv så är jag iaf inte bakis längre..


"gratulerer!! du er videre til oslo!!"


Okej, jag håller med. Det är inte helt acceptabelt att bli irriterad över att andra sjunger högre än en själv. Men till mitt försvar vill jag säga; att grannen som dök upp igår faktiskt mer GASTADE än sjöng! Och ni ser ju själva hur glad jag är när det är min tur att shina med micken. Man kan inte vägra mig min plats i rampljuset. Då blir jag arg!

image337

allt är relativt

Faktiskt så känns mina tre p-böter lite mindre jobbiga när jag träffade Marte.
Det kan alltid vara värre, och jag är glad att jag slipper punga ut med 8000,- för att jag trotsade hastigheten på E6.
Ho ho ho. Skadeglädje: den enda sanna glädjen, var det väl?


Men, som med allt annat här i livet handlar det om prioriteringar. Visst, jag har "lite" ont om pengar på kortet, och jag har en del "oförutsedda" utgifter som ska tas om hand. Så what to do? Jo, jag drog ner på stan och köpte två nya skivor till singstar!! Ikväll är det fest igen, folkens!

jepp - så här uppgiven är jag nu

image336


Vilken tur att jag har en rolig fest att se framemot ikväll.

det var då själva..!!!

Skiten började torsdag, en och en halv vecka sedan..

Som vanligt hade jag lite ont om tid på morgonkvisten, och rusade ner för trapporna. Får syn på bilen 15 meter upp i gatan och siktar in mig på förarsätet. Närmar mig, och ser nåt på vindrutan. Nånting gult? PANG! 500,- i böter eftersom jag tydligen står för när ett gathörn.

Torsdag denna vecka, och jag är glad och förnöjd eftersom lönebeskedet dimper ner i internposten. Gnuggar händerna och ler inom mig eftersom jag haft lite ont om pengar på sista tiden. River upp kuvertet och skummar igenom siffrorna.. Tänker "oj" när jag ser totala timlönen och blir ännu gladare. River upp nästa lapp, där det står hur mycket jag ska få. 83 kronor.. 83 kronor? Vänder tillbaka till första bladet och går ner där det står angivet "avdrag - diverse utgifter". PANG! 19 000,- dras av pga mat i cafeterian, och Helly Hansen kläder.

Igår eftermiddag, när jag ska fika med Elina och Hege. Parkerar på Esso, promenerar till Grünerlökka. Återvänder till bilen efter en kaffe latte och ser återigen något på vindrutan. Nånting gult? PANG! 700,- i böter för olaglig parkering. (Jag räknas tydligen inte som en Esso-gäst när jag fikar på ett café längre ned i gatan)

Imorse, när jag vaknat och tagit en snabbdusch. Pratar med Elina och bestämmer mig för att cykla ner till dem och hämta bilen, eftersom parkeringen går ut om sisådär 30 minuter. Upptäcker hur svårt det är att cykla med en stor flaska Imsdal i ena handen och tappar den upprepade gånger. Möter Elina och Martin som står nere vid min bil, och tittar på nåt? PANG! 500,- i böter. Tydligen har det under natten dykt upp en "parkering förbjuden"-skylt pga vägarbete.

Så, man kan väl säga att jag har haft häcken full på sista tiden och därför försummat bloggen och mina kära läsare.

reality check:

Att festa på fredag är myyyychet smartare än att festa på söndag! Det är till och med bättre än att festa på lördagar, för nu har man ju två dagar på att återhämta sig!

Det blev en ganska lång natt, igen. Först med tre falutjejer på besök i min kåk. Det är inte varje dag man träffar Linea och Anna, fastän vi bor i samma stad ju! Det blev tid för Idol, mat, vin, drinkar och sång och så vidare till en annan fest. Men där var det inte mkt att hurra för, och efter andra ciggen hade de fått tre klagomål från grannarna så securitas (?) kom och slängde ut folk. (Tur att man har murväggar säger jag bara!) Så, eftersom det inte bara var jag som var sugen på sing star lyckades jag dra med mig en liten hög tillbaks till mig för lite karaoke time!

Little did I know, men Martin: you were singing like there was no tomorrow!!

image330

    

aj aj aj

Det var visst inte lika enkelt att övertyga en äldre man i chefsposition som det var med en (relativt dresserad) pojkvän. Sorry Africa, we aint coming any time soon..

Men skam den som ger sig. Chefens ord "finn en annen reise så skal jeg se på det" ska han få äta upp! Klart vi hitta en annan resa, en annan vecka. Det är ju det som är det geniala med att signa upp sig på diverse resesidor, det kommer alltid nya resor!  Men visst, det är bad timing och jag köper det. Hell, jag förstår det till och med. Suck.


Ah well, nu är det time for food, friends and good ol' redwine!

Weekend here I come!!

leaving Oslo for some sun

Efter mycket om och men är den ena personen övertgad. Lasse har tänkt om, och det klart jag ska på en till semester! När inte L vill dra med mig på juleferie i vintertid, får det bli jag och Marte ut på tur! Igen.. Yes man!
Vi har ju egentligen redan hittat vår destination. (Som by the way är 500,- billigare imorgon än vad den var för en vecka sen!)

L har alltså än en gång bevisat hur rätt jag hade när jag valde honom! Hoho!
Men jo, lite besviken är jag nog över att han inte "kan" ta semester med mig i vinter.. Men okej, det får bli nästa år baby. Får jag lite sol i sinne om inte allt för länge så blir jag ju faktiskt en myyycket bättre flickvän. It's a win-win-situation!

Dags för nästa problem..
Hur övertygar man chefen att det är tid för mer sol och bad? Förslag, någon?
Det enda som finns kvar av mina 5 veckor semester är två pyttesmå dagar..
Jag ska klura ut nåt smart, så vi snart får sol, härlig strand och "smilende kelnere" som ving uttryckte det!

Gissa vart resan (kanske) bär..? Hint:


image319

Innebandy for life (?)

Hemma igen efter ännu en hård innebandy träning. Men det var då själva fan att de ska lägga träningen så himla sent! Jag tror helt enkelt inte att Grei tänker på hårt arbetandes yrkeskvinnor så som undertecknade själv känner sig just nu.. Jag börjar jobba om 9 timmar och borde gå upp om 7,5 men kommer nog inte att vakna efter minst 7 timmar med sömn. Jag kan inte somna när min kropp pumpar adrenalin som nu. You do the math.

Min pappa kommer på besök i helgen. Ni vet, mannen bakom det berömda uttrycket "ITS HURTS". (Men jo, tacka fan för att det gjorde ont när han bröt axeln under N.Y-vistelsen.) Pappa har även bokat in årets årliga cruise med hans sida av familjen, som går av stapeln i december. -Det är nåt speciellt med julbords buffeér på stora båtar fyllda med finlandssvenska, svenska och finska passagerare, tycker ni inte?!

Så här kul hade vi igår:


Om ungefär en kvart kommer jag att få följande meddelande: "Kristiiiin, ta bort det där fotot på mig! Jeg ser ikke uuuut!!". Men Marte, din min här är NÄSTAN lika kul som på det andra kortet vi hittade igår, så jag tar mina chanser när jag postar detta. Det är inte så att jag förklarar krig. Det hade jag ALDRIG gjort mot dig. Kombinationen Marte+ galen i att ta kort med kameran på sig själv och andra tillsammans med Kristin+ har en tendens att bli väldigt väldigt ful på foton gör att jag ödmjukast ber om att inget foto till min nackdel postas varken på din blogg eller på FB.. Tack på förhand!

image315

image316

image318

Vänligen notera följande: De röda kinderna, det platta håret och de extremt trötta ögonen på personen på nedersta fotot är endast beroende på att fotot är taget efter 1 på natten. På en söndag, när man instinktivt känner hur många timmar det är tills man ska upp morgonen efter.

Lägger upp foton

på FB men vilken tid det tar!
Eftersom det inte blev nå festande i lördags (trots att Marte bokstavligt talat körde så fort hon kunde för att komma till Oslo före midnatt) tog vi igen det igår. Hur ofta festar man en söndag?! Aldrig! Ska jag berätta varför??

Man blir förbannat sliten på måndagen!!

Kom igen nurå!

Det blev 15 timmars sömn! F E M T ON. Hjälp vad trött jag var efter den här veckan. Nu tror inte jag att min kropp var i desperat behov av just SÅ många timmar, men eftersom jag säkert inte kommer att få så många inatt kanske det jämnar ut sig? ..Imorgon är det första söndagen jag ska jobba på över två år! Måste alltså upp runt nio, så jag har en stund på mig att hitta ut till Lilleström. Men, den dagen den sorgen.

Snart är det mat, öl, drinkar och karaoke-light-versionen (sing star), och så ska vi ut i Oslo med dancingshoes och ett gott humör! Har jag nämnt att Lasse är borta hela helgen? PAAARTY!

Våra grannar har inflyttningsfest och det betyder att ingen kommer att misstänka att allt ev oljud jag och Marte klarar att skapa på egen hand kommer från vår lägenhet! Pump up the volume, sista!

Agendan;
Dusch, få bort allt hår på benen (never ending story, varför föds vi med så mkt hår på benen?!), kirra drinkar och fixa fejset.. Invänta sällskap, sätta på musik och langa fram älsklingskameran så hela kvällen blir dokumenterad! See ya!

Betyder rik mer värd?

Jag blir så arg när jag hör om hela Madde-saken. Ärligt talat, jag vet inte vem som dödat flickan om hon nu dött, och det är självklart tragiskt när barn (eller andra) avlider för tidigt. Men what is wrong with people? Känns som att jag hade lagt ut massvis med pengar på ett förbannat PR-jippo om jag var kändis? NEJ.
Bara för att man "har råd" att gå ut i all media som finns runt om i världen betyder inte det att ens barn är viktigast av allt. Det dör folk överallt, hela tiden. Majoriteten av de som blir mördade/ omkommer i olyckor får inte en tusendel av den uppmärksamhet som den där lilla flickan har fått.

Missförstå mig inte, jag hade själv gjort allt som stod i min makt att få tillbaka mitt barn om något hade hänt.
Och det är inte ett dugg mindre synd om den flickan. Det ÄR hemskt. Visst är det det.

Tänk om det kommer fram att mamman själv dödat barnet och sen ställt till med allt det här? Vad gör media då? Va? Vänder om och skriver elakt om mamman istället? Förmodligen. It is a sick sick world we're living in, people.

Nu till nåt betydligt roligare: Det är fredag! Jag dricker vin! Jag kan sova hur länge jag vill imorgon! ..Fast de på jobbet tror nog att jag har haft sovmorgon varje dag, eftersom jag kommit insläntrandes runt kvart över åtta halv nio hela veckan lång. Det är så jobbigt att försova sig! Jag trodde att jag hade vuxit ifrån det där, men inte.. Jag har haft problem att hålla ögonen öppna när jag susat fram på E6 i morgonsolen, och igår var jag seriöst trafikfarlig. Jag kom på mig själv att jag blundade lite för länge ett par gånger, och det är ingen höjdare när man kör  en farlig Polo i 120 km/h.

Men inte imorgon inte! Då ska jag gå upp när jag vaknar och inte bekymra mig en sekund över vad klockan är. Ah, jag känner redan nu hur skönt det blir att vakna för att sedan somna om..
Sen ska jag äta frulle i lugn och ro, och bara strosa runt i lägenheten och ta livet helt med ro.
Men nu måste jag laga mat, och sen ska jag se på norska Idol!

I love fridays!

Jisses!

Hemma efter "säsongspremiären" på innebandyplanen. Oh. my. god. Det var en tung träning, men jag känner att jag har saknat innebandy. Hoppas att det funkar att komma igång igen!

Sportsnack;
Silje: Kristin, det är bra att du är med i anfall som back, men om alla forwards spelar uppe måste du ropa hem nån eller backa hem mer.
Kristin: Jag vet. Men jag är för trött för att vända och för trött för att ropa hem nån.

Helt sant. Jag var så sliten efter 3 mot 1 att jag trodde hjärtat skulle hoppa ut ur bröstkorgen. Jag försökte tvinga mina ben i rörelse, men de stod nästan still. Varför är det så mkt jobbigare att springa och tänka samtidigt? För att inte tala om att orka bära innebandyklubban! Aj, aj, aj, jag trodde att mina (relativt regelbundna) spinningtimmar skulle hjälpa mig med konditionen, men här snackar vi problem alltså. Som tur är brukar det funka fint efter ett par innebandy pass, så jag hoppas att jag shapar upp mig.

Jag tränade med Grei, så det borde gå greit. Ho ho ho.


Nu måste jag snart sova, om mina ben orkar med en stunds duschande och en pytte liten promenix in till sängen.. Wish me luck!


Godnatt Norge,

Nu ska jag ta mig i kragen och lämna bloggen för en stund.
Kolla in mina bilder på facebook!

Goodnight, sleep tight, don't let the bed bugs bite. . .

Elvis lever! Och han kör limbo-tävling!


Hahaha, vilken tur för mig att inte Lasse läser bloggen, då hade han kommit med sura kommentarer över den här UNDERBARA bilden som catchar hans färdigheter "under" limbostången. -Ingen klarade att komma under, förmodligen därför att det måste varit en barnupplaga när högsta höjden nådde mig till höften. Typ..

Ni ser hur hans höfter nästan vibrerar på bilden? Bilden lever ju!! Vilken känsla.

image314*


Den här bilden får mig på mycket bra humör! Jag älskar min pojkvän otroligt mycket. "Han får mig att skratta" är väl en klyscha som funkar utmärkt tillfällen som detta.. Jag vill skriva "han är bättre i sängen än han är på limbo", men det blir kanske för privat? Hursomhelst - I am in a good mood! Har ju fått titta på Idol ikväll också! Yey!

* I bakgrunden ses festens bäst klädde man, Henning.

Riktigt upphetsad

Jag känner mig nervös, hjärtat bankar och jag är lite svettig i handflatorna.. Kinderna är rosiga och jag känner mig både glad och upprymd. Jag kan knappt sitta still, men jag vill inte gå nånstans heller.. Jag som knappt har sötsug annars känner för att festa till det med glass, godis eller chips.. Vad är det som händer egentligen??!



Nu börjar Idol på fyran!!!!


Liking the attention

..ni vet att jag bara skojar. Jag vill inte jobba ifred, jag vill blogga mera! Fortsätt med maset tjejer å killar, jag kommer tillbaka. Med foton u bet ya!

Faller för grupptrycket:

Jepp, det har varit tunt med inlägg på sista tiden. Men jag är inte den som är den.. När ni, mina kära FANS, skriker efter uppdateringar i mitt spännande liv; faller jag för grupptrycket och loggar in på blogg.se. Fastän jag faktiskt inte har så mkt att skriva om.

Men here goes:
Sitter på jobbet och sliter the ass av mig för brödfödan. Långa dagar den här veckan, men det finns ett par ljusglimtar som gör det värt mödan;

Säsongsstarten av Top Model Norge igår! (Jag kommer aldrig att tröttna på detta konceptet)
Säsongsstarten av Svenska Idol ikväll (Jag kommer VERKLIGEN aldrig att tröttna på Idol)
Säsongsstarten(?) av min innebandy-karriär säsongen 2007-2008 imorgon kväll 

Mindre kul är att jag MÅSTE hjälpa till med det där förbannade lägenhetsprojektet och åka hela vägen till Fredrikstad för att städa. Usch usch. Det är hårt att vara flickvän ibland alltså!

Vi hade sommarfest på Helly i fredags. Mycket lyckat! -Kommer foton!

Vi firade Martes 30-års dag i lördags, även det MYCKET lyckat!
Höjdpunkter från 30-års festen var bland annat;
*Sing star för fulla muggar hela kvällen ( jag och Jane ockuperade mikrofonerna så gott vi kunde),
*toaletten höll på att svämma över.. Alla fick höra detaljerna av vad som flöt runt...
*Lasses limbo-stil. Mannen skryter om att han är så himla duktig på limbo, eftersom han tydligen gjort det så bra på nån firmafest (hans egna ord!), men vad händer? Han ser ut som Elvis med ryggskott när han försöker ta sig under stången! Skandal!! -Men mycket roligt.. Photo-proof coming up, I swear.

Kan man få jobba ifred nu?!