..och där kom regnet minsann

Tyyypiskt att det skulle regna idag. Jag känner inte alls för regn, plus att jag har min skinnjacka på mig. -Och även om djur säkert tål lite väta så vill jag inte att den ska bli blöt, för min (enda äkta) skinnväska blev blöt en gång, och sen dess är den alldeles fläckig!

Fast iofs har jag och min superseriösa sambo kommit på att vi sover dåligt när det är "tungt" väder, så då är det kanske bättre att regnet faller än att det bara är grått och kvavt. Jag vet, vi är verkligen unga och fräscha i sinnet, right? -Jag borde överväga att sätta stopp för vissa kärring-nycker innan jag blir tant i förtid!

Det blir tur till Sweeeden today, ska faktiskt om cirkus 4 minuter åka från jobbet och hämta upp T med baby. Ut på tur aldrig sur är ett bra ordspråk norrmännen kommit på! Jag ska ut på tur!

Det är så grått ute, så jag vill spice'a upp sidan med lite kollörs:

image254

att göra lite nytta:

Mitt i allt "jobbande" (det är inte jag som är slö - svenskarna ringer inte till mig längre!, mailen har stannat och hela kontoret har gått i "feriemodus"/ dvala inför semestern som alla ska ha nån gång snart. Jag ska inte ha förräns den 16e juli - men då har jag hela 12 dagar! wupidoo!) gör jag lite nytta. Jag har pratat med banken och försöker avsluta mitt förhållande med Nordea. Sorry guys, men jag har inlett en affär med DnB nu!

Dessutom ska jag ringa till skattekontoret, för min sköna farsa ska föra över en gräsligt stor summa pengar till mitt konto! Och när det gäller norska myndigheter är det Murpheys Law som gäller, for sure. Nåt kommer att gå snett, det känner jag på mig.. Alltså bra att vara föreberedd för det som komma skall(?).

Åh, semestern närmar sig. Grymt skönt! Lite oplanerat kanske, men med ny lägenhet och roliga projekt i den får jag nog tiden till att gå. Det finns en del att göra i Tigerstaden, gott folk. Ingen resa inplanerad, har inte blivit besatt av ving.no, ving.se eller liknande siter för att jaga restplatser. Det kommer nog ändå, ju närmare den 16e juli vi kommer.

Imorse var jag uppe alldeles för tidigt, fem i sex blev jag tvingad upp ur sängen. Vilket i och för sig är i sista laget om Lasse ska hinna med tåget innan min spinning börjar, men än en gång stod tåget snällt och väntade när vi kom till Moss station. Jag hann med spinningen också. Av nån konstig anledning har jag förlorat min träningskompis! Hon mumlar nåt om att hon "är så trött" - men vem är inte det före 6 på morgonen?! Nej, skärpning säger jag! ..Snart är bikinisäsongen här på allvar, och då gäller det att ha magen på plats så man inte skrämmer slag på hela beachen.. (Nej, det är inte så illa för nån av oss, men ibland måste man skrämma de små liven, ni vet).

Idag vill jag korsa gränsen till det magiska landet i öst (Svea rike) och köpa cigg. Jag har fått mina feriepengar! Och fick det glada beskedet att jag också ska få pengar tillbaka på skatten (i år igen, tänk er det va!) - hela 6,500:- Good times, Norway.

-Bäst att tänka på jobbet en stund nu. . . .

hepp

Mindre än två veckor tills vi ska få nycklarna till den nya lägenheten! Sweet times!
Idag ska jag titta på kök efter jobb, det börjar rycka lite i fingrarna för att jag är så sugen på att börja flytta. Jag vill egentligen ordna allt nu nu nu, men jag har en pojkvän som villigt sätter käppar i hjulet när min kreativa sida dyker upp. Jag fattar inte varför, det måste ju vara bra att få ordning och reda på en gång?! Men okej, jag ska erkänna att jag har lätt för att bli lite för överivrig ibland. Sånt e livet grabben! -Åtminstone får jag saker och ting gjorda, det är ju inte fy skam..

Men ialla fall.. det är bara kök som ska ordnas. Allt annat är ju i prinicp helt perfekt, förutom att vi kanske ska måla lite i nåt av rummen. Och så är planen att köpa massa nya möbler så det behöver vi heller inte tänka på.. Aah, nya möbler är ju ljuvligt!

Nu sitter jag mest och väntar på att klockan ska slå fyra, så jag kan lämna det här placet. Tam ta taaaa..

Lite sugen på en smoothie är jag också.
Nu har jag skrivit färdigt för den här gången - 17 minuter kvar att jobba sen drar jag! -Åh, bara 16 kvar!

Lugna gatan..

Igår: middag med Lasses pappa och amerikaner. Regn. Elton John i Fredrikstad (hörde inte ett pip).

Idag: Sovit alldeles för länge, spillt mjölk. Kanske besöka TTS (Teje Tobias och Sixten), inte regn men grått. Tevekväll! -Köpa present till Lasses pappa som fyller år imorron.
Imorgon: Orkar inte tänka så långt.


Jättekul

Hahaha, är det bara jag som tycker att den här bilden (hittad på www.blogg.se alldeles till vänster för inloggningsrutan) är ganska kul? Bonus: Om du högerklickar för att spara döper den sig själv till "Erik". I like you, Erik!!
image253


(Och om Erik är bloggens skapare och det verkligen är han på bilden så vill jag säga att jag skrattar inte åt dig, jag skrattar med dig. För att bildtexten är lite klumpig, för att fotot är i konstig vinkel och för att jag inte riktigt vet vad jag ska tro..)

Skippidoooo!!

Yepp! Vi fick den! Halleluja, Oslo I'm coming soon baby! Återstår att se när vi är klara att flytta in, men jag borde börja packa nu. Herregud, mina dunjackor alena tar ju fan en dag att packa ner! I am happy happy happy! Skedsmo gate 15 (uttalas mer chessmo för alla svenskar som inte behärskar norskan ordentligt) - vår nya adr. Där satt den! Synd att det är måndag och att jag ska på spinning imorgon, annars hade jag firat med en öl. Eller nåt starkare. Men det är bäst jag låter bli.. fast en liten vinnarcigg slinkar nog ner.....
Tänk så otroligt skönt att flytta in i en egen lägenhet! Som är vår, liksom.. Ja fan, dette blir göy!


Ännu mer skoj: bilder från helgen som var. Elinas 23-års dag i bilder:





                                                                                          



..Mer bilder på facebook, vänner!

Jag är kär!!!

Efter tio visingingar under lördagen ( 3 planerade - resten som följd av skyltar på gatorna) var vi rätt slitna båda två. Tur för mig att Lasse är så trött på att pendla, för han var entusiastisk fram till den sista, faktiskt! Lördagen bjöd ändå inte på nån lägenhet där båda kände "Här! Här vill vi bo!".. Så vi avslutade dagen med grillning, brännboll, "irländsk julafton" (en idiotiskt stafett, där man springer fram till en pinne, snurrar tio varv och ska ta sig tillbaka.. fast det är rätt kul att se de andra ramla runt), dragkamp och strafftävling (fotboll).. sen ner till Elina å Martin för mer öl, sprit och snacks, med massa folk och skön stämning. Kom ut ur lägenheten vid halv två, en öl på Grünerlökka, och tillbaka igen vid fyra.

Upp söndag morgon (E och M hade 5 övernattningsgäster, och jag tror att jag och Lasse fick bästa platsen. Vi DELADE på en 90-cm madrass på golvet.. men finns det hjärterum finns det stjärterum!) lagom slitna. Vi hade en visning kvar att gå på, idag kl fem. Först Tekniska Museét med Martin, Espen och Conny med lite blandat att titta på.. Och så ner till Kampen och titta på trean på fjärde vningen. Den är perfekt! Säljaren har redan flyttat - så inflytt kan i bästa fall bli om tre veckor. Jag ska inte hetsa upp mig, men.. JAG VILL HA DEN!!

Kommer mer sen, nu mat!

lite foton från Maj; (månaden)


Den fina turkosa toppen fick jag av Elina och Martin i f-dagpresent
när vi var inne hos dem på fest helgen jag fyllde. Hur mkt jag än gillar
den är det iaf toppen jag skyller på, när jag ser hur stor min mage
ser ut att vara! Visst, jag har skippat spinningen ett par gånger
sista tiden (fast jag skärpte mig den här veckan) men jag är iNTE
gravid! -Bara så det är sagt. Blir nog fler foton i morgon, som ni
ser är Elina inte sen att dra fram kameran hon heller :p


k å lin
Jag och  Linnea
k å l
Jag blundar, Lasse.. ler?
e å kam
Elina med kameran i högsta hugg!
e å t
Elina å Therese
elden
Utanför konsert-lokalen

Sommaren ska vara lång!

Lasse har somnat på soffan. Jag har mer brie och rödvin kvar, så jag är uppe ett tag till, även fast vi ska upp "tidigt" imorgon. Hur kan senast 11 vara tidigt en lördag, när jag är på jobbet före  åtta (host host) varje vardagsmorgon? För att det är just lördag, antar jag..!

Balkongdörren är öppen sen vi satt där ute och åt middag och spelade backgammon tidigare. Av nån anlending förlorar jag numer (har gjort sen årets BG säsong började, när första solstrålarna nådde balkongen) 9 av 10 matcher! Det är nästintill skandal, man! Jag har mkt mer grekblod i mig än vad L har, så det stämmer inte alls..
Det kan inte vara långt borta det är konsert av nåt slag. Först  "Det går lika no´", sen "Sommaren är kort" och nu "Inatt är jag din".. Ledin på norska, yiiiha!

Lasse är så dum.. Ibland när vi har varit ute på promenad kan jag komma hem och hitta hans laptop på de mest underliga ställen! -Det visar sig att han är rädd för att den ska bli stulen. Jag lovar!! Han gömmer sin dator för potentiella inbrottstjuvar!! (Men en flatscreen på 38" låter han som tur är stå kvar i vardagsrummet..) Det är så idiotiskt så det är gulligt.. När vi parkerade utanför Kiwi (matbutik) på väg hem idag la han till och med dataväskan bakom förarsätet, och gömde den så gott det gick. Fast det är ju nästan bättre än när han envisas att ta den med sig. Haha, ibland vet jag inte om man ska skratta eller gråta. Konstig är han iaf.. Men väldigt söt, så klart.

Han är faktiskt min sambo sen drygt tre år tillbaka. Hjääälp vad tiden går fort. Och nu ska jag ta upp lån med den här mannen. Som om inte jag hade nog med vuxenpoäng!

Jag är förresten ganska säker på att vi har köpt en lägenhet på tisdag. Vi har bara inte sett den än. Men med minst sex visningar i helgen så MÅSTE vi hitta vårt loveschack. Eller lya, kåk, leilighet call it what u want. Flytta ska vi!

we did not get it :(

Det var ju typiskt. Ju säkrare jag blev på att jag verkligen ville ha den lägenheten vi la in bud på, desto mer spännande blev det. Vilken thrill! Som synd var fick vi den inte, för det var nån som envisades med att lägga in liite för mkt än vad Lasse ansåg var lägligt ( jag har kommit på att det kanske är bäst att han får sätta gränserna, risken finns ju att man blir lite carried away).. Så, nu är det ut på nya visningar! Det dumma var att jag var nästan inställd på att flytta in den tionde Juli nu. Ja, jag vet, carried away!
-Men grannlägenheten har visning torsdag, lördag och söndag, och I'll be damned om vi inte ska ta oss en titt på den med. Alltså, vi ska ta oss en titt på den med.

Annars händer inte mycket. Solen skiner på Helly Hansen, den skiner på mig hela dagen fastän jag sitter framför en dator. -Det kan ju ha att göra med att jag har cirka 15 minuter i solen per timme, pga ökad ciggkonsumtion.. och för att det är omänskligt att sitta inne när vi har semesterväder!!

På lördag är det Elinas födelsedagsfest, och hur kul det ska bli att än en gång festa med det gänget, är det nog kubb och brännboll jag ser mest framemot. Jag älskar brännboll! Jag älskar kubb! Och jag hoppas innerligt att vi får en skön helg med sol och värme så dte blir riktig sommar feeling.


Imorgon är det spinning på tapeten. Jag har inte tränat på snart två veckor, och det är inte bra, inte bra alls.

med eller utan _ _

Jag tror kanske det skrivs i ett ord, småtimmarna?

Det är SVORSK-varning när man inte kan stava på svenska, asså..

idyll!!

Det är så skönt så skönt så skönt så det är inte sant!! Har vi trettio grader eller? Det kan du ge dig på!!
Det är (kanske lite?) därför jag har missunnat bloggen mitt sällskap. Sånt är livet när man kan sitta på balkongen och spela back gammon till långt in på små timmarna, med en öl i handen och bara armar.. -Då är det ute som gäller, å inte framför datorn å häcka! Visserligen har jag internet på jobbet ja, men min blogg adr hamnar väl plötsligt hos chefen (som hittat facebook) så jag lugnar mig med inlägg på dagtid. Dessutom tar facebook upp all min lediga tid mellan 8-16 (jag SKOJAR bara, chefen!).


Lasse är i Oslo på sommarfest med jobbet ikväll. Jag har varit hemma hos Teje och Tobias och deras lilla Sixten. Tänk vad bebisar är söta!! Nästan så att man vill ha en själv. Men 7 dagar gammal, det är inte stort direkt.. Jag fick dessutom med mig lite kartonger hem från dem. Det är dags att börja packa ner saker nu. Jag vill flytta i Juni! När det är sagt är det faktiskt dags för mig att logga in på
www.finn.no och leta lägenheter. Vi kan inte flytta innnan vi hittat nåt!

Nej bye bye,